KIM LOW, Miss Global International Malaysia 2011 8th Finalist. SUPER Beauty.

Kehadiran Kim Low ke Miss Global International Malaysia 2011 final semakin menghangatkan lagi perebutan takhta wanita tercantik Malaysia. Mampukah beliau "live up" to her standard as the mega favorite?..wait and see, *PAGEANTIsland sendiri tak sabar nak wait or see....hahaha

Mrs. Nutrimetics 1996 Top 3 Winners. Old Newspaper Pic.

Winner: Dayangku Salmiah Pangeran Zainal.
1st runner up: Salawati Mohamed.
2nd runners up: Liza Ubud.

Thanuja Ananthan, Miss World Malaysia 2009. A Super Beauty.

Nowadays kan, tangan PAGEANTIsland sangat "itchy" nak menulis setiap kali nampak Thanuja. Cuba tengok dalam pic ni, bukan main hebat sentiasa baju2 yg beliau pakai. Tapi u all jgn la plak kata PAGEANTIsland cemburu sebab PAGEANTIsland xleh nak pakai baju secantik Thanuja pakai tau.....hehheehhe...kalu PAGEANTIsland try, nanti semua org lari.....hahaha.



Stephen P Francis / Michele Malini Mahendra
Arcis Communications Malaysia
P: +03.7805.7133
PETALING JAYA, SELANGOR, April 28 2011: The nationwide search for MISS UNIVERSE MALAYSIA 2012 will come to an end this weekend at SUNWAY PYRAMID. With more than 700 qualified candidates to date already identified, the race to find Malaysia’s Hip, Urban, Relevant and Real women to represent the country is becoming an increasingly exciting one as women from all walks of Malaysian life have come out in force to try and be our nation’s representative to Miss Universe 2012.
Happening at Sunway Pyramid on 30 April 2011 and 01 May 2011 between 11:00am and 7:00 pm daily, the nationwide casting call will then proceed into its shortlisting process for the next stage of the selection. Early birds stand a chance to receive a FREE make-over, courtesy of Xpression Master, Rimmel London and A Cut Above stylists as well as other prizes! There will also be live music performances and other entertainment on hand that is simply not to be missed!
Malaysia’s Best!
Are you between the ages of 18 and below 27 as of February 1st 2012? Do you have a burning desire to see the world? A vibrant personality and being at least 163 cm tall is required as well.
Well, if you meet those requirements then the MISS UNIVERSE MALAYSIA ORGANISATION wants YOU!
These casting calls are the beginning of Malaysia’s most sought after beauty pageant title - Miss Malaysia and Miss Universe Malaysia. They seek qualified Malaysian women to compete in the Miss Universe Malaysia 2012 national pageant and a new Reality Television Show.
Featuring major changes to the way beauty pageants are held in Malaysia, the pageant seeks to identify and groom the next candidate to represent Malaysia at Miss Universe in 2012.
“We’re crowning Miss Universe Malaysia a year in advance from now on, to allow for more time to make her SHINE before she competes at Miss Universe. The turnout to date has been tremendous and we’re hoping to see many more amazing Malaysian women coming to join us this weekend at the last stop on our nationwide search for the best Malaysian women represent the country and all of us at Miss Universe 2012,” explained Andrea Fonseka, National Director of the Miss Universe Malaysia Organisation. Miss Universe Malaysia 2012 will be crowned in November this year. The 2012 Miss Universe Malaysia search features RM200,000 in prizes and opportunities to the winning candidate and various other subsidiary title holders.
Celebrity, model and television personality Deborah Henry, who recently won the Miss Universe Malaysia 2011 title, will represent Malaysia at Miss Universe 2011 in Sao Paolo, Brazil on September 12, 2011.
The nationwide search is the first step towards finding the next Miss Universe Malaysia candidate and ensuring that she continues to work her way towards becoming the FIRST Malaysian Miss Universe in history!
This year also features the FIRST TIME that a reality television show will be used as part of the qualification process.
Here’s how it works:
·         The national search will allow aspiring Miss Universe Malaysia’s to nominate themselves by having their pictures taken at the venues. The shortlisted candidates will be invited to meet the judges in Kuala Lumpur with the lucky 50 being selected for the next stage
·         The shortlisted candidates will then be placed within a sealed and secured SECRET location where they will undergo training, grooming and challenges – all on reality television (which we’ll reveal the details of later!)
·         The final 10 from this show will then be judged on Gala Night with the winner being crowned Miss Universe Malaysia 2012
Qualifying Requirements for Miss Universe Malaysia
The contestant must be between the ages of 18 and under 27 as of February 01 2012, non-married and non-Muslim. She must not be divorced; must never have been married or had a marriage annulled; and must not have had children. A Malaysian or Malaysian passport holder, she must also have a minimum height of 163 cm.
For the latest information on road show venues, dates, times and other ways to enter the Search for Miss Universe Malaysia 2012 please visit or TWITTER @MissUniverseMY.
For SPONSORSHIP and PARTNERSHIP opportunities please contact Stephen P Francis at for more information.

The Super Beauty Thanuja Miss World Malaysia 2009 at The ELMS 2011 Opening.

Don't blame her is u see all of her appearences wearing high class beautiful clothes, because she deserves it!.

Miss Universe 2011 Top 15. World's Choice as at April 28, 2011.

Miss Universe 1962 Top 15. Old Black n White Photo.


3 years has passed but 1 thing for sure, Thanuja's star presence is as strong as ever. Wherever she goes, she'll be the star with the biggest pulling power. Di majlis pelancaran Bloggers Summit di Luna Bar, her towering heights mendapat perhatian stesyen tv yang menarik her to a side for prompt interview and photo opp. Bukan setakat itu sahaja, selepas habis sesi pertama interview tersebut, beliau ditarik lagi ke satu side for interview and video also by an unknown station sampaikan dinner table yang penuh dengan makanan sudah kosong!, kesian Thanuja tak dapat pilih makanan dia.

Pengalaman PAGEANTIsland menghadiri parti menyambut kedatangan Miss World 2010 Alexandria Mills ke KL pada Januari lalu juga menyaksikan beliau adalah personaliti yang "much sought after" by everyone, paling byk mendapat request untuk bergambar by members of public, media, dan rakyat jelata yang lain, lagi banyak request berbanding Miss World lagi, then I joked with her, "Thanuja, habis la u kena interview kat sini and stuck until next morning!..hahaha".

Her charity works have been working well even small kids can recognize her. It was reported a small kid running around his table in a food court screaming Miss Malaysia!Miss Malaysia!Miss Malaysia! only to be stopped by his parent. LOL! Why was that?, because he saw Thanuja was at the food table several meters away.

But for those who feel or think that Thanuja is a very overwhelming personality, over the top, her beauty is intimidating or just plain unapproachable, the answer is NOT AT ALL!. She truly fits the tag of PEOPLE's QUEEN. She's friendly, approachable, hard working, ever smiling and the best of all, she knows how to crack jokes too!.

*the below's description of photos are just interpretations from PAGEANTIsland.

Questions pls....Thanuja listened intently to a tv station's reporter's questions.

mmmmmmmmmmmm....ok, your questions pls, I'm listening...

eeerrrrrkkkkkkkkkk!!! what's your question again?

oooooooooo!!!! what a question!

PAGEANTIsland di Luna Bar, Pacific Regency Hotel Suites. April 27, 2011.

PAGEANTIsland mendapat jemputan eksklusif ke Soft Launch Teaser World Bloggers & Social Media Summit di Luna Bar, Pacific Regency Hotel & Suites. Acara sebenar World Bloggers & Social Media Summit 2011 akan diadakan pada 15 ke 16 June, 2011 di PWTC.

The crowd getting more and more after 8.30am.

The club even more happening after close to and after 10pm.

PAGEANTIsland suka pulak tgk siling Luna Bar ni.

Dalam sibuk, minum-minum dan berborak doing new networking, PAGEANTIsland terserempak dengan selebriti tempatan yang biasa PAGEANTIsland jumpa di banyak majlis yang kelas-kelas, Thanuja Ananthan (Miss World Malaysia 2009) dan Raj Aria-seorang pengacara handsome dan berbakat yang sedang meningkat naik.

Ah!, memang tak sah la kan kalau tak bergambar dengan Thanuja kan.....

PAGEANTIsland juga terserempak dengan selebiti, pengacara terkenal tempatan yang sentiasa kiut dan langsung x dimakan usia-MIN MALIK! OMG!, she's so cute!.......sempat juga PAGEANTIsland bertanya khabar dan berborak serba sedikit perkembangan terbaru. Beliau ke sini ditemani oleh adik beliau yang sama cantik iaitu ERIN Malik. Merka berdua ni memang happening dan happy selalu.

 Eksklusif pose dari MIN untuk PAGEANTIsland. Hebat tak setting gambar ni, berlatar belakangkan KL skyline.

PAGEANTIsland berposing sakan dengan MIN MALIK.

ahha, macam biasa, tag pengenalan masuk ke parti, kena pakai kalu tak, nanti tak dapat dinner free, hahaha.

Terima kasih kembali kepada My Events Sdn. Bhd. terutama kepada Ms Jerusha Lai dan Derrick Chia (Head of PR-My Events SB) for inviting me here at the most happening event. Akhir kata....CHEERS!....

Deborah Henry di Miss Universe Malaysia 2012 Registration Day di 1Borneo. Aksi Pandang-Pandang.

PAGEANTIsland tak sabar nak tunggu Registration terakhir Miss Universe Malaysia 2012 di Sunway hujung minggu ini. PAGEANTIsland dapat rasakan para peminat juga dah tak sabar untuk datang memeriahkan acara terakhir kan...ok lah, sebelum tu, mari kita lihat aksi Deborah semasa di press conference kat 1Borneo.

Awal pagi, masih mencari mood, (pandang kiri)

Senyum serba sedikit,

dan senyum lagi bile nampak ade peminat melambai.

kemudian, Deborah tgk ke kanan sedikit dan teruskan senyuman, kena tahan senyum je la sebab pukul 10.30 pagi PC, ruang legar 1Borneo ni masih lagi panas giler....

checking something...

 tgh fikir sket apa nk cakap bila her turn bercakap sampai,

kena serius skit sebab tgh dgr panel lain bercakap,

Ah!, nampak beberapa peminat berada di hadapan dan di tingkat 1, senyum sedikit.

 dan time ni Deborah senyum lbh skit sebab dia nampak PAGEANTIsland maaa.....HEHEHE

Miss Global pageant is Miri fest’s biggest draw card.

MIRI: In a week, the city will once again bask in the Miri May Fest (MMF) although the event is expected to be less grand than last year’s.
It is understood that the launch will be low-key simply because it is just another year, unlike last year’s which coincided with the 100th anniversary of oil discovery in Miri.
Last year, more than 50 events were lined up – this time there are just 30.
Nonetheless, the organisers of the MMF’s highlight, the Miss Global International Malaysia (MGIM) 2011, are not perturbed by the shorter list of events.
The MGIM organisers, who call themselves Marlene, Wong, Xiao Jie & A Group of Passionate Young Peeps, said that their 18 beauties, with ages ranging between 18 and 26 and with average height of between 5’5” and 5’10” from all over Malaysia, were certain to draw the crowd.
“All finalists are well-versed in more than two languages, 100% well-educated, 90% in institutions of higher learning, 60% of mixed parentage and half of them first-timers in beauty pageant,” said Marlene Lim.
She said the beauty queen would be heading to Jamaica on Sept 21 for the world finals.
For further details on the beauty pageant, or call Lim at 016-8525555.

Miss Hong Leong Group-1996, Nothern Region.

Winner: Winny Ang Keng Hong. (Butterworth branch)
1st runner up: Jessica Vooi Bee Hoon (Butterworth branch)
2nd runners up: Gurcharan Singh (Sungai Petani branch)
newspaper cutting by AMIR, Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi.

The Cute, The Working Hard Lady, Mandy Nandu. Miss Earth Sabah State Director. An Exclusive Interview.

PAGEANTIsland berkesempatan bertemu Mandy di Sunway Pyramid hari Ahad lepas. Best juga dapat berborak panjang dengan beliau serta bercerita serba sedikit mengenai projek yang beliau sedang lakukan sekarang iaitu manganjurkan sekali lagi Miss Earth Sabah 2011. Beliau juga berada di Kuala Lumpur untuk bertemu rakan business dan berbincang tentang perancangan untuk mengembangkan perniagaan beliau di KL.

PAGEANTIsland mangambil kesempatan yang ada bertanya beberapa soalan dan beliau dengan rela hati menjawab walaupun beberapa soalan PAGEANTIsland agak panas!. Ikuti sesi soal jawab PAGEANTIsland , emm, yang telah diedit ye)...hehehe

P: Sudah berpunya?
M: (Agak terperanjat dan tergelak besar), itu bukan soalan la Yu!..hahaha, well, yes I am, tapi xmo cerita lebih la, saya bukan selebriti besar untuk org di luar sana tahu.

P: Di sini jumpa rakan business?
M: Ye, di KK, saya ada event company, saya di sini berbincang untuk berkerjasama dengan rakan kongsi untuk mengembangkan perniagaan, cuma saya belum boleh bagi tahu dengan lebih lanjut.

P: Boleh saya kata MNE Productions Sdn. Bhd. adalah event company no.1 di seluruh Sabah?.
M: Haha, tricky!, memang bercita-cita untuk menjadi antara yang terbaik di Sabah. Visi saya adalah, apabila ada pihak yang berminat untuk menganjurkan apa-apa events, mereka akan teringat MNE sebagai company no.1 yang mereka boleh harapkan.

Boleh juga saya katakan, tiada pihak di Sabah yang betul-betul berusaha mempromosikan fashion, talents, entertainment serta modelling in the right way. Saya melihat company saya mempunyai kelebihan dalam bidang-bidang yang saya sebutkan tadi serta jika perlu, saya akan berusaha memajukankan lagi industri hiburan, modelling dan talent di sini.

P: Tak nak masuk lagi ke pertandingan ratu cantik, sebab u jauh lebih cantik sekarang berbanding zaman 2007.
M: Memang ada memikirkan untuk masuk lagi tapi saya rasa cukup lah kot, mahu beri muka baru untuk muncul memeriahkan lagi industri ratu cantik negara.

P: Mengapa Miss Earth?, bukan Miss Universe atau Miss World?
M: Isu environment lebih dekat di hati saya, sebab itu saya tetap dengan Miss Earth serta menjadi penganjur pertandingan ini memberi saya lebih ruang untuk lebih aktif membantu masyarakat memahami persekitaran serta mengambil inisiatif untuk menjaganya.

P: Cerita sedikit pengalaman Mandy bertanding dalam Miss Earth.
M: Saya sangat terkejut apabila dipilih memasuki pertandingan akhir swimsuit round. Peserta dibahagi kepada  tiga kumpulan besar dan finalis dipilih dari setiap kumpulan termasuklah saya. Bayangkan ramai lagi peserta Eropah dan Amerika selatan yang tinggi-tinggi serta berambut perang dan bermata biru, tetapi saya yang terpilih dari kumpulan saya. Bila mengetahui ramai peminat ratu cantik antarabangsa memuji catwalk saya antara yang terbaik, saya berasa sangat gembira.

P: Apa pendapat Mandy mengenai Miss Earth?
M: Miss Earth contest really walk the talk. Mereka memang berusaha untuk mengembangkan kesedaran masyarakat untuk menjaga alam sekitar. Walau kita melihat para peserta dengan aktiviti menanam pokok sebagai sesuatu yang sangat mudah dan simple, tetapi ia memberi kesan simbolik yang besar untuk semua.

                     "Even an act as simple as planting tree could mean a lot to society"-Mandy Nandu.

P: Is it easy running a pageant?
M: Running a pageant is not as easy as many people might think, tetapi, saya mempunyai cukup pengetahuan dan passion untuk meneruskan usaha saya. Lagi pun, saya mendapat sokongan padu banyak pihak di Sabah. I feel blessed!.

P: Pesanan untuk peminat Mandy di luar sana?
M: On behalf of Miss Earth Sabah team, saya mengucapkan salam sejahtera untuk semua, gembira selalu, teruskan menyokong Miss Earth Sabah  ya. Salam sayang untuk semua. :)

PAGEANTIsland juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan semoga berjaya selalu and good luck kepada Mandy Nandu.

Mandy Nandu boleh dihubungi di:
MNE Productions Sdn. Bhd (924046-A)
No 69, Jalan Gaya, P.O. Box 10401,
88000 Kota Kinabalu, Sabah
Hotline: 017 893 3822

Miss Earth Sabah fb:

Goh Hui Chen, Miss Pesta Loy Krathong 1995. Old Newspaper Cutting.

Winner: Goh Hui Chen, 23 yo.
Venue: Padang Jejawi Permatang, Perlis.
Date: November 6, 1995.
photo by AMET, Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi.

Maureen Ann Biggs, Mrs Nutri-Metics 1995. Old Newspaper Cutting.

supplied by AMIR, Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi.


*posting ini hanyalah pendapat peribadi PAGEANTIsland semata-mata. Tidak ada kena mengena-mengena dengan proses pemilihan MUMO 2012 yang sedang berlangsung tau...

Stephanie Vincent from Melaka is still sitting on top of PAGEANTIsland's chart for Miss Universe Malaysia 2012 crown.. I do not see anyone else can come closer to her standard. The other contenders could be from Penang (2 girls) and 4 others from KL, 1 from sarawak. Lets see if PAGEANTIsland's list would change later next week!.

Stefanie has the charm of a girl usually found living in Puerto Rico, the Dominican rep and some other south American countries, ah yes!, she has that great latina look also!.

Miss Universe Malaysia 2012 Registration Day 1, Meet The Fans Session 2, 4pm. 1Borneo. April 23, 2011.

Cassandra Patrick at The Miss Universe Malaysia 2012 Registration Day 1, 1Borneo, April 23, 2011.

dari mulut Aboi (pengacara majlis), aku kenal kau dari kau tak cantik dan lihat, sekarang kau sudah cantik!...-much laughter from the crowd-
gambar atas, cuba tgk muka Joannabelle, cute kan...hehehe

Joannabelle's cute laugh...

Joannabelle cute tarik rambut.